Bærekraftig interiørarkitektur

Vi mener interiørarkitektur kan bidra til å gjøre samfunnet vårt til et bedre sted å bo, arbeide og leve livene våre. Sane skaper nye rom og gir liv til eksisterende. Vi jobber hardt for at prosjektene våre møter dagens behov, men også ivaretar mulighetene for fremtidige generasjoner. For oss betyr det at vi tilfører prosjektene langsiktig verdi; sosialt, økonomisk og miljømessig.

I flere av prosjektene vi arbeider med retter vi oppmerksomheten mot ombruk av materialer og møbler. Tydelige miljømål og høye ambisjoner styrer valgene i prosjektene. Prosjektene lærer oss mye, vi må innta nye roller og det blir tydelig at prosessene må endres for å gjennomføre prosjekter med høy grad av ombruk.  

nr. 17 er en serie med inspirasjonskvelder, hver gang med et utvalgt tema. Vi er en gjeng interiørarkitekter som har lyst å dele erfaringer, lære mer, inspirere og inspireres, samt få tips fra arbeidshverdagen med fokus på miljø og bærekraft. Vi har startet arrangement-serien nr.17, fordi vi skjønner at vi må dele, samarbeide og være flere for å nå målene vi har ovenfor FN og verden samt for å endre bransjen.

Hvordan ser fremtidens prosjektering og prosjekter ut når vi nå alle skal inn i den sirkulære økonomien?

I septemer dro vi på studietur til Stockholm. Her så vi mange spennende prosjekter, og ble samtidig inspirert av byens fantastiske liv og gater.

Dampsentralen i @pir.cowork Dampsentralen består av et lokale med mye betong og høyt under taket. Tett møblering, en varm fargepalett, og bruk av mye tekstil og treverk er med på å gi lokalet et linere uttrykk. Det er lagt mye jobb i å finne møbler, belysning og produkter med en detaljering som fullfører interiørkonseptet. Det er i stor grad brukt norsk- og lokalproduserte møbler og produkter

Dampsentralen i @pir.cowork Store deler av innredningen er spesialbygd for å best mulig utnytte arealene, og gi gjestene den fleksibiliteten som vi ønsket. Vi har samarbeidet med dyktige lokale håndverkere både på treverk og søm. Føringene er synlige, innfestningene og sammenføyningene er enkle og det er synlige konstruksjoner. Her skal det være lunt, uhøytidelig, men også stilig!

Dampsentralen i @pir.cowork I første etasjen til Pir-bygget finner du @dampsentralen, et spisested og en møteplass for folk i bygget og i byen. Hit kommer folk for å få påfyll og energi fra tidlige morgentimer med frokostbuffet til sene kvelder med bar og god stemning. Vi ønsket å fokusere på å skape et sceneskifte mellom disse, for å skape et tydelig skille mellom kveldsbar og uformelt lunsjsted. I takt med at stemningen endrer seg gjennom dagen, skifter også uttrykket med lys og andre virkemidler.

Flere prosjekter