Bærekraftig interiørarkitektur

Vi mener interiørarkitektur kan bidra til å gjøre samfunnet vårt til et bedre sted å bo, arbeide og leve livene våre. Sane skaper nye rom og gir liv til eksisterende. Vi jobber hardt for at prosjektene våre møter dagens behov, men også ivaretar mulighetene for fremtidige generasjoner. For oss betyr det at vi tilfører prosjektene langsiktig verdi; sosialt, økonomisk og miljømessig.

I flere av prosjektene vi arbeider med retter vi oppmerksomheten mot ombruk av materialer og møbler. Tydelige miljømål og høye ambisjoner styrer valgene i prosjektene. Prosjektene lærer oss mye, vi må innta nye roller og det blir tydelig at prosessene må endres for å gjennomføre prosjekter med høy grad av ombruk.  

Sammen med Romlab og SPINN har vi i Sane satt i gang en arrangementserie som heter nr.17. I november inviterte vi til den første kvelden på byMad, kalt Andre boller, hvor det var deling av prosjekter med ombruk og hvor diskusjonene om det nødvendige skiftet i faget vårt var samtaletema. Vi skal fortsette å invitere til kvelder med ulike tema, alle knyttet til hvordan vi fremover skal stake ut kursen for fremtidens prosjekter med bærekraft og sirkulær økonomi i fokus.

I oktober dro vi på studietur til Ålesund! Hovedformålet var befaring av vårt så langt største prosjekt, Pir. Stor stas å se det ferdig, og det var nydelig å være på tur sammen, spise deilig mat og å oppleve den utrolige Jugendbyen.

Dampsentralen i @pir.cowork Dampsentralen består av et lokale med mye betong og høyt under taket. Tett møblering, en varm fargepalett, og bruk av mye tekstil og treverk er med på å gi lokalet et linere uttrykk. Det er lagt mye jobb i å finne møbler, belysning og produkter med en detaljering som fullfører interiørkonseptet. Det er i stor grad brukt norsk- og lokalproduserte møbler og produkter

Dampsentralen i @pir.cowork Store deler av innredningen er spesialbygd for å best mulig utnytte arealene, og gi gjestene den fleksibiliteten som vi ønsket. Vi har samarbeidet med dyktige lokale håndverkere både på treverk og søm. Føringene er synlige, innfestningene og sammenføyningene er enkle og det er synlige konstruksjoner. Her skal det være lunt, uhøytidelig, men også stilig!

Dampsentralen i @pir.cowork I første etasjen til Pir-bygget finner du @dampsentralen, et spisested og en møteplass for folk i bygget og i byen. Hit kommer folk for å få påfyll og energi fra tidlige morgentimer med frokostbuffet til sene kvelder med bar og god stemning. Vi ønsket å fokusere på å skape et sceneskifte mellom disse, for å skape et tydelig skille mellom kveldsbar og uformelt lunsjsted. I takt med at stemningen endrer seg gjennom dagen, skifter også uttrykket med lys og andre virkemidler.