Bærekraftig interiørarkitektur

Vi mener interiørarkitektur kan bidra til å gjøre samfunnet vårt til et bedre sted å bo, arbeide og leve livene våre. Sane skaper nye rom og gir liv til eksisterende. Vi jobber hardt for at prosjektene våre møter dagens behov, men også ivaretar mulighetene for fremtidige generasjoner. For oss betyr det at vi tilfører prosjektene langsiktig verdi; sosialt, økonomisk og miljømessig.

I flere av prosjektene vi arbeider med retter vi oppmerksomheten mot ombruk av materialer og møbler. Tydelige miljømål og høye ambisjoner styrer valgene i prosjektene. Prosjektene lærer oss mye, vi må innta nye roller og det blir tydelig at prosessene må endres for å gjennomføre prosjekter med høy grad av ombruk.  

nr. 17 er en serie med inspirasjonskvelder, hver gang med et utvalgt tema. Vi er en gjeng interiørarkitekter som har lyst å dele erfaringer, lære mer, inspirere og inspireres, samt få tips fra arbeidshverdagen med fokus på miljø og bærekraft. Vi har startet arrangement-serien nr.17, fordi vi skjønner at vi må dele, samarbeide og være flere for å nå målene vi har ovenfor FN og verden samt for å endre bransjen.

Hvordan ser fremtidens prosjektering og prosjekter ut når vi nå alle skal inn i den sirkulære økonomien?

I septemer dro vi på studietur til Stockholm. Her så vi mange spennende prosjekter, og ble samtidig inspirert av byens fantastiske liv og gater.

Blant historiske jugendbygg i Ålesund sentrum, har @deviesdonuts flyttet inn i vakre Øwregate. Den lille cafeen serverer lunsjretter, kaffe og digge donuts laget fra bunnen av med naturlige råvarer. Sane har utviklet et interiørkonsept med sterk identitet, som kan tilpasses ulike lokasjoner ved fremtidig utvidelse. Folkene bak Devie’s Donuts ønsket å skape et møtested for både lokale og turister i byen. I det grå været, som preger byen store deler av året, skal den lille cafeen være et lyspunkt i hverdagen og utstråle skaperglede og kreativitet. Den siste tiden har serveringskonsepter, som Arkivet bar og Apotekergata No.5, vært med å trekke folk til denne siden av Brosundet og Devie’s Donuts er dermed i godt selskap når de nå er med å utvikle nabolaget.

nr.17 Topper og tabber - erfaringsdeling fra ombruksland. Denne gangen skal vi se både bakover og framover på en gang. Nettverket vårt har holdt på i to og et halvt år, og vi ser oss i bakspeilet på hva vi har lært og hva vi har fått til. Ikke minst skal vi snakke om hvor veien nå går videre. Velkommen til @bymad__bymad 29.02 kl.17! Dørene åpner 16.30.

Dette er Ønskekrybben – et sted der mennesker kan komme sammen, og kanskje også begynnelsen på en ny juletradisjon? I vårt vinnerbidrag til Norwegian Church Aid / Kirkens Nødhjelp sin konkurranse om å designe en innovativ og interaktiv juleinstallasjon for offentlige rom, har vi i Mad og Sane ønsket å skape en oase av varme og fellesskap i en ellers kald og mørk vintertid. Vårt mål er at denne paviljongen skal bli et møtested der mennesker med ulik bakgrunn kan komme sammen for å finne en følelse av fellesskap og tilhørighet. Med Ønskekrybben ønsker Kirkens Nødhjelp å skape et lett tilgjengelig samlingspunkt hvor de besøkende kan uttrykke sine juleønsker, og samtidig lære mer om organisasjonens arbeid med å sikre blant annet tilgang til rent vann, nødhjelp og fredsbygging. Det var derfor viktig å inkludere løsninger som gjør det mulig for mennesker med ulike behov å dra nytte av rommet, og at paviljongen ikke bare er vakker, men også bærekraftig. Ved å bruke lokalt trevirke bidrar vi til å redusere miljøavtrykket, og støtter opp om det lokale næringslivet der paviljongene settes opp. Vi håper det vil bidra til å gjøre denne varmt opplyste paviljongen til et eksempel på hvordan vi kan bygge ansvarlig og ta vare på både mennesker og planeten. Vi gleder oss til det videre arbeidet med å realisere Kirkens Nødhjelps Ønskekrybbe i 2024. @madarkitekter @kirkensnodhjelp

Flere prosjekter