Bærekraftig interiørarkitektur

Vi mener interiørarkitektur kan bidra til å gjøre samfunnet vårt til et bedre sted å bo, arbeide og leve livene våre. Sane skaper nye rom og gir liv til eksisterende. Vi jobber hardt for at prosjektene våre møter dagens behov, men også ivaretar mulighetene for fremtidige generasjoner. For oss betyr det at vi tilfører prosjektene langsiktig verdi; sosialt, økonomisk og miljømessig.

I flere av prosjektene vi arbeider med retter vi oppmerksomheten mot ombruk av materialer og møbler. Tydelige miljømål og høye ambisjoner styrer valgene i prosjektene. Prosjektene lærer oss mye, vi må innta nye roller og det blir tydelig at prosessene må endres for å gjennomføre prosjekter med høy grad av ombruk.  

Synne skrev innlegget «Krisen gir en gyllen mulighet til endring» i DN under hjemmekontortiden i vår. Hun er en engasjert interiørarkitekt med lang fartstid i bransjen. Vi ser at innlegget fenget mange, og vi blir så motivert til å fortsette arbeidet!

Mad-familien i Oslo var på studietur i egen by to sensommerdager i september. Vi besøkte alt fra Ekebergparken til egne byggeplasser og hadde en fantastisk sykkeltur langs hele Oslos fjordfront sammen med Ellen de Vibe.

Festiviteten i Larvik - ⁠ De siste månedene har Sane sammen med Mad arkitekter jobbet med Festiviteten i Larvik. Bygget har som mål å bli byens nye samlingsplass med et yrende liv med kultur, servering og arbeidsplasser. ⁠ ⁠ Festiviteten var i over hundre år Larviks storstue. Utallige konserter og kulturarrangementer ble holdt her opp gjennom årene. Her talte Bjørnstjerne Bjørnson , Fridtjof Nansen med følge ble hyllet her etter sin Nordpolsferd og her har Ole Bull trollbundet folk med sin fiolin for å nevne noen kjente. ⁠ ⁠ Sjekk ut @festivitetenlarvik på instagram for å følge den spennende prosessen!

I desember ble Synne intervjuet i saken «På kvinners vilkår – 40 år etter» i Arkitektur N. For 40 år siden ble det viet en hel utgave i Byggekunst til kvinners vilkår, og nå har Arkitektur N på nytt intervjuet en rekke kvinner i arkitektur-faget. Synne forteller om interiørarkitektur og hvordan kvinner er overrepresentert, også blant ledere og gründere. Hun sier: «På grunn av den innsatsen som alle kvinner i alle yrker har gjort, er det for oss som er unge i dag en selvfølgelige at vi skal inkluderes i samfunnet og bli tatt seriøst.» ⁠⠀ ⁠⠀ Les hele artikkelen i siste nummer av Arkitektur N, og den 40 år gamle artikkelen fra Byggekunst på arkitektur-n.no

Siste nytt! ⁠ ⁠ Vi er tilbake fra juleferie og er full av energi til å ta fatt på 2021, et år vi tror kommer til å bli helt supert! Vi har flere prosjekter vi holder på med, der noen fullføres snart, og noen vi kommer til å arbeide med gjennom store deler av 2021. Om noen uker starter vår nye ansatt, og dermed sparker vi i gang det nye året med å utvide Sane. Vi gleder oss til å se hva det nye året bringer!