Det som er spennende med å være arkitekt i den tiden vi lever i nå, er at arkitekten er nødt til å ta en mye større rolle, ta mer ansvar, sier Riise
Ambisjoner om å bygge det første bygget i verden av gjenbruksmaterialer, krever pågangsmot, og et stort håp for fremtiden.
Viktige aktører innen bygg- og arkitekturbransjen var samlet under årets Building Green konferanse. På det Gamle Museet i Oslo ble fremtiden diskutert av foredragsholdere fra både inn-, og utland. Fremtiden med bærekraft og miljø i fokus.
En fullsatt sal hørte nøye etter da Riise fortalte om viktigheten i å samle krefter for å jobbe mot en revolusjon i eiendomsbransjen. Mad Arkitekter har fått stor oppmerksomhet i forbindelse med de ambisiøse miljømålene.
– Det som er spennende med å være arkitekt i den tiden vi lever i nå, er at arkitekten er nødt til å ta en mye større rolle, ta mer ansvar, sier Riise.
Mad har i flere prosjekter utfordret entreprenører og oppdragsgivere, selv om resultatet ble en tyngre prosess. Sistnevnte har i flere prosjekter endt med å se verdien i å beholde bygg, og la være å rive. I fremtiden burde vi tørre å utfordre, tenke langsiktig og bruke mer av de byggene som rives.
Avslutningsvis bringer Riise frem at det er essensielt at flest mulig følger Mad i dette prosjektet. Det er sjelden man klarer å redde verden alene.
For Vestenfjeldske eiendom har Mad arkitekter forvandlet en skyggelagt bakgate i Bergen sentrum og skapt en opplyst juvel og et kontorbygg med historisk sus. I dag mottok de Bergen kommunes arkitektur- og byutviklingspris for arbeidet med Vaskerelven 39. - Et godt eksempel på en helhetlig arkitektonisk løsning som gjenbruker og tilbakefører bygningsmasse med kulturverdi på dennes premisser, i følge juryen.