Vi må slutte å rive byggene våre

20.12.2018

Det som er spennende med å være arkitekt i den tiden vi lever i nå, er at arkitekten er nødt til å ta en mye større rolle, ta mer ansvar, sier Riise

– Vi må slutte å rive byggene våre, vi må ta vare på de, sier konsernsjef Nicolai Riise under årets Building Green konferanse.

Ambisjoner om å bygge det første bygget i verden av gjenbruksmaterialer, krever pågangsmot, og et stort håp for fremtiden.

Viktige aktører innen bygg- og arkitekturbransjen var samlet under årets Building Green konferanse. På det Gamle Museet i Oslo ble fremtiden diskutert av foredragsholdere fra både inn-, og utland. Fremtiden med bærekraft og miljø i fokus.

En fullsatt sal hørte nøye etter da Riise fortalte om viktigheten i å samle krefter for å jobbe mot en revolusjon i eiendomsbransjen. Mad Arkitekter har fått stor oppmerksomhet i forbindelse med de ambisiøse miljømålene.

– Det som er spennende med å være arkitekt i den tiden vi lever i nå, er at arkitekten er nødt til å ta en mye større rolle, ta mer ansvar, sier Riise.

Mad har i flere prosjekter utfordret entreprenører og oppdragsgivere, selv om resultatet ble en tyngre prosess. Sistnevnte har i flere prosjekter endt med å se verdien i å beholde bygg, og la være å rive. I fremtiden burde vi tørre å utfordre, tenke langsiktig og bruke mer av de byggene som rives.

Avslutningsvis bringer Riise frem at det er essensielt at flest mulig følger Mad i dette prosjektet. Det er sjelden man klarer å redde verden alene.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse