TewoFlex nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2021

1.9.2021

Slik skal skilleveggene i norsk gran bli et gjenbrukbart alternativ til gipsvegger.

TewoFlex er en av ni kandidater som er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2021. Prisen markerer i år sitt tiårsjubileum, og deles ut under Byggenæringens Innovasjonskonferanse i forbindelse med messen Bygg Reis Deg 22. oktober.

TewoFlex er utviklet av Made AS – Mad-familiens designstudio – i samarbeid med produsent Termowood AS. Konseptet vant i desember 2020 Statsbyggs utlyste idékonkurranse om sirkulære skillevegger til nytt regjeringskvartal med forslaget «Alle gode ting er tre».

Demonterbare skillevegger

Alle elementene i det modulbaserte systemet er laget av norsk gran og produsert i Hurdal. Veggene kan enkelt tas fra hverandre og flyttes rundt, og er derfor velegnet for ombruk og resirkulering.

– Elementene kan enkelt de- og remonteres, noe som gjør det lett å flytte på dem og bygge om veggene over tid. I tillegg er elementene i seg selv konstruert slik at man kan gjenbruke materialene også etter endt levetid som systemvegger, forteller Eivor Vik, produktutvikler og daglig leder i Made AS.

– Veggene jekkes på plass og lydisoleres med lister, sviller og lydtette pakninger. Systemet bruker minimalt med skruer, festepunkter og andre stedstilpassede løsninger, så de kan enkelt settes sammen i nye lokaler, former og kombinasjoner.

Se video om TewoFlex her.

Juryleder og administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, sier i en pressemelding fra Bygg Reis Deg at juryen i år har lagt vekt på kandidater som kan vise til en klimaeffekt, eller bidrar til økt søkelys på sirkulærøkonomi.

– Juryen merker også at bærekraft er blitt en selvfølge for næringen, der alle kandidatene på ulikt vis synliggjør mulighetene for en mer bærekraftig fremtid, sier Hjemdal.

Blant de andre nominerte til prisen, er ombruksprosjektet KA13 – utviklet av Mad arkitekter, Entra, Spaces, og en lang rekke samarbeidspartnere. KA13 vant tidligere i år DOGAs Hedersmerke.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse