Statsministeren besøker Mads utstilling i Berlin

17.1.2022

– Utstillingen er vår invitasjon til en global dugnad for bærekraftige samfunn. At statsministeren legger turen innom ved sitt Berlin-besøk, er en ære og et signal om at dugnad for bærekraft er viktig, sier konsernsjef i Mad AS, Nicolai Riise. Mad arkitekter åpner utstillingen «Mad About Dugnad» i Berlin denne uken og statsminister Jonas Gahr Støre besøker utstillingen onsdag 19. januar.

– I Mad tror vi at god norsk dugnadsånd er et viktig verktøy for å skape et mer bærekraftig samfunn og nå ønsker vi å inspirere hele bygg- og eiendomsnæringen og viktige stakeholdere i Berlin og Europa til å bli med på dugnaden, forklarer arkitekt og partner i Mad arkitekter, Jonny Klokk. Han leder arbeidet med utstillingen og han er ansvarlig partner for prosjektet Woho, som er et av de fire prosjektene som stilles ut.

Tid: Åpning avutstillingen arrangeres 21. januar fra klokken 18.30. Utstillingen holder åpent for publikum hver dag fra 22. januar - 10. mars.
Sted: AedesArchitekturforum, Christinenstraße 18 i Berlin

En ny norsk eksportvare
Mad arkitekter stiller ut fire ulike eksempler på bærekraftig arkitektur og design, med Berlin-prosjektet Woho i spissen - et vertikalt bykvartal i tre, som også omtales som Europas høyeste trebygg.

Ombruksprosjektet Kristian Augusts Gate 13,som blant annet mottok Statens pris for byggkvalitet i 2021 får en sentralplass i utstillingen, sammen med Festiviteten i Larvik, Recipe for Future Living for C40 og Woho. Alle er eksempler på arkitektur som på ulikt vis bidrar til et vennligere og mer bærekraftig samfunn.

– Norsk knowhow innen bærekraft kan bli en viktig eksportvare, hevder Riise. Byggenæringen står for mer enn 38 % av verdens totale klimautslipp. Som arkitekter og designere har vi mulighet og dermed også et ansvar for å bidra til å begrense utslippene. Vi har kommet langt her i Norge og det henger sammen med godt samarbeid mellom aktører, fag og myndigheter. Vi tror den norske dugnadstradisjonen er en viktig nøkkel. Sammen med våre samarbeidspartnere VestreDegree of FreedomInnovasjon Norge og VS Vereinigte Spezialmöbelfabriken, tar vi denne tradisjonen med oss til utstillingen i Berlin, forklarer Riise.

Global dugnad

– I den pågående pandemien har vi alle fått merke hvor avhengige vi er av hverandre og effekten av at hele befolkningen bidrar for felles mål. Med utstillingen «Mad about Dugnad» håper vi å inspirere alle på tvers av fag, land, kultur og politisk ståsted til å delta i en felles global dugnad for et mer bærekraftig verdenssamfunn, sier Jonny Klokk.

Forventer stor interesse

Utstillingen avholdes i den verdenskjente arkitekturarenaen Aedes Architekturforums lokaler og vil være åpen i syv uker.

Tyske og internasjonale medier viser stor interesse for prosjektet Woho, og det forventes at også utstillingen får mye oppmerksomhet.

– Ingen kan redde verden alene, men sammen kan vi få til mye. I Berlin ønsker vi å dele norsk bærekraftkompetanse og skape nye allianser med europeiske og internasjonale selskap. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å besøke utstillingen og vi håper den kan være starten på et enda tettere samarbeid mellom næringen i Norge og resten av Europa, sier Klokk.

Bakgrunn

Mad arkitekter vant arkitektkonkurransen for tyske UTB Projektmanagement GmbH i Berlin i 2021 om å designe prosjektet Woho - et vertikalt bykvartal i tre som skal oppføres i bydelen Kreuzberg. Woho omtales som Europas høyeste trebygg for boliger og har fått stor oppmerksomhet i tyske og internasjonale medier. Det er særlig byggets innhold og samfunnsvennlige profil og den høye trekonstruksjonen midt i Berlin sentrum, som vekker interesse.

Takk til våre samarbeidspartnere

Vi retter en stor takk til våre samarbeidspartnere Vestre, Degree of Freedom, Innovasjon Norge og VS Vereinigte Spezialmöbelfabriken. Uten dem hadde vi ikke fått til denne utstillingen.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse