Setter kafédriften på pause – satser på fag og fest

26.1.2024

– Det handler om å ta sikre valg i usikre tider, sier daglig leder Ruben Normann Karlsen i byMad.

Etter snart tre år med café og bar på Tullin, setter Mad kafédriften i Pilestredet 27 på pause for å satse mer på utleie og eventvirksomhet. Siste dag med ordinær kafédrift blir fredag 2. februar.

 

– Det er mye usikkerhet knyttet til stengingen av Ring1 og hvordan dette vil påvirke by- og næringslivet rundt. Det blir ikke like lett for kundene å finne frem til oss bak høye byggegjerder og stengte veier. Når det i tillegg er tøffe tider i utelivsbransjen, handler det om å ta sikre valg i usikre tider, sier daglig leder i byMad, Ruben Normann Karlsen.  

 

 

Tett på Tullin-utviklingen

 

Til tross for at byMad åpnet dørene midt under pandemien, ble det lille vannhullet langs Ring 1 raskt et populært og inkluderende samlingssted. Lokalet har blant annet vært benyttet som kafékontor, eventlokale og utested, både for Mads ansatte, bransjen, studenter og andre.

 

byMad har også huset en rekke forelesninger og debatter, blant annet i forbindelse med Mad og Sane sine egne forelesningsrekker, og da Oslo Urban Week ble arrangert på Tullin i 2022. Bakgårdsfestene er allerede beryktet, og har tiltrukket seg hundrevis av mennesker i sommermånedene.

 

– Det har vært fantastisk å kunne følge utviklingen i området gjennom de siste årene, og komme så tett på byen og menneskene som lever sine liv der vi har vårt virke. Vi har fått mange gode stamgjester, og har vært en viktig, sosial møteplass for nabolaget. Tullin er noe helt annet nå enn da vi åpnet dørene i 2021, og vi er stolte av hvordan vi gjennom byMad har bidratt til byutviklingen i området. Det skal vi fortsette med, bare på en litt annen måte, sier Karlsen.

 

 

– Kult og fleksibelt lokale

 

Selv om kafédriften nå settes på pause, skorter det ikke på planer i det lille barlokalet nedenfor St. Olavs plass. Mad og Sane viderefører de åpne forelesningsrekkene «Fra innsiden» og Nr. 17, og hver fredag fra 15–22 inviteres det til åpen fredagsbar og afterwork.

 

– Vi merker også at flere har fått øynene opp for at dette er et kult og fleksibelt lokale som egner seg til flere anledninger, og mange ønsker å leie det til alt fra private fester og feiringer til pressekonferanser og produktlanseringer. Det vil det blir mer rom for nå, og vi gleder oss til å se en enda større variasjon i hvordan lokalet benyttes, sier Karlsen.

 

Nye åpningstider og arrangementer legges fortløpende ut på byMads Instagram og Facebook-side. For booking av lokalet, ta kontakt med bymad@mad.no.  

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse