Praktbygg i nye Moss sentrum

20.12.2018

Ankers hus, et flerbrukerbygg med kontor, næring og utadrettet virksomhet i første etasje, er det første ferdigstilte nybygget på Verket i Moss.

Mad arkitekter står også bak deler av masterplanen for det som blir en ny bydel i Moss sentrum.

Ankers Hus tegnet av Mad arkitekter har en sentral beliggenhet på Verket. Sammen med Kulturplassen og boligkvartalet Støperiet utgjør Ankers Hus første byggetrinn i utviklingen av den nye bydelen.

Industri er en viktig del av byens historie og identitet, og på Verket har det vært aktivitet og arbeidsplasser i over 250 år. Nå har byen andre behov. Det tidligere området til papirfabrikken M. Peterson & Søn skal åpnes opp for byens innbyggere og bli til en ny bydel i forlengelse av dagens sentrum.

Utbyggers visjon for området er at det skal bli en levende og mangfoldig bydel som spiller sammen med stedets historie. Ambisjonene for utformingen av nybygg og uteområder er høye.

Byggets uttrykk er basert på en materialpalett man finner igjen i de historiske konstruksjonene på Verket. De gylne metallplatene i fasaden har et industrielt preg som står godt sammen med nabobyggenes teglfasader og den symboltunge Kamyrkokeren fra celluloseproduksjonens dager.

Mad arkitekter har også arbeidet med flere forprosjekter i området. Blant annet boligkvartalet Støperiet, forprosjekt for mulig politihøyskole og mathall i Verket Scene.

Skatteetaten, den første leietakeren på Ankers hus, har flyttet inn. Ved årsskiftet tilkommer BDO, Colliers og Moss Tannklinikk.

Ankers Hus er et nybygg i hjertet av nye Verket som setter en høy standard for den store utvidelsen av Moss sentrum.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse