Ofret nattesøvnen for seier

20.9.2023

– Dette spillet var selve høydepunktet under årets Oslo Urban Week. Neida. Joda, sier den glade vinneren av «Den alternative planprosessen» humoristisk.

– Nei, er det sant? Jeg sitter på jobb nå, men dette var morsomt, sier Ida Skogstad, arkitekt i PIR2 når vi i Mad ringer for å gratulere henne som vinneren av spillet «Den alternative planprosessen», også kjent som DAP.

Med hele 31 registrerte resultater forbedret Ida scoren fra 55.984 byråd til suverene 13.413 byråd, og sikret seg en solid førsteplass.

– Hva er grunnen til at du har spilt så mye?

– Jeg har egentlig veldig lavt konkurranseinstinkt, men jeg elsker denne typen spill og ville hele tiden teste om jeg kunne være raskere. Jeg er egentlig ganske lat, men oppdaget at dette var ganske overkommelig og veldig gøy. Etter hvert tenkte jeg at «jeg skal vinne dette», og utviklet en trykkemetode for å svare raskt. Da jeg så at jeg faktisk kunne vinne, klarte jeg ikke å la være – selv om det gikk utover nattesøvnen, som allerede er mangelfull som småbarnsmor, forteller Ida.


Oslos beste byutvikler

«Den alternative planprosessen» ble lansert av Mad arkitekter i forbindelse med årets Oslo Urban Week, og byr på en underholdende reise inn i Oslos byutvikling.
Målet er å vise seg som Oslos beste byutvikler, og ta seg gjennom en rekke kjente og ukjente problemstillinger på kortest mulig tid med sin valgte karakter.

For vinneren Ida var det karakteren Good Vibes som tok henne helt til topps.

–  Hun er jo inspirert av Ellen de Vibe, som jeg synes er veldig kul og ser opp til – hun er en legende. Så jeg spilte med henne de fleste av de 31 gangene, røper hun.

Som vinner av DAP vinner Ida en button med Good Vibes-karakteren, samt en lunsj og en byvandring med mannen bak Wonderboy-karakteren, Mads egen konsernsjef Nicolai Riise.

– Oi, jeg visste ikke at det var premie. Jeg gikk rett til spillet og scrollet forbi alt annet, svarer Ida overrasket, når vi spør om førstepremiepotten
var motivasjonen for å spille.

– Men det må jeg jo takke ja til, det kan være utviklende det, sier Ida og legger til:

– Til tross for mange gode arrangementer, var dette spillet høydepunktet under årets Oslo Urban Week. Neida. Joda. Det var gøy at det var noe digitalt, og vi var mange her på kontoret som spilte, røper den glade vinneren.

Er du også glad i quiz? Hver første torsdag i måneden inviterer vi til Byquiz i Mads egen café og bar byMad, med et nytt byfjes hver gang. Neste Byquiz går av stabelen torsdag 28. september.

Les mer om arrangementet her:
https://www.facebook.com/events/695660042469737

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse