Ny knoppskyting: Mad starter med landskapsarkitektur

20.6.2019

Mad Arkitekter fortsetter knoppskytingen. Nå starter Mad også et landskapsarkitektfirma med base i Bergen. Selskapet skal hete Mud AS.

De siste to årene har Mad bygget en ny konsernstruktur. I tillegg til arkitektfirmaene i Oslo, Bergen og Stavanger, eier morselskapet Mad AS nå også selskaper innen kommunikasjon (Mad Communication), interiørarkitektur (Sane) og produktdesign (Made). Satsingen til Mad har vakt oppsikt i eiendomsbransjen. Det gjør også de økonomiske resultatene. I fjor passerte omsetningen for første gang 100 millioner kroner. Overskuddet ble på pene 11,6 millioner kroner. Og nå starter også Mad et kontor for landskapsarkitektur med base i Bergen.

Skal jobbe i hele Norge

– Det er ikke tilfeldig at vi starter med landskapsarkitektur nettopp i Bergen. Her er det stort behov for en ny aktør. Landskapsarkitektur er viktig i de aller fleste prosjekter. Vi ønsker at det skal være en integrert del av prosjektene våre, og vi ønsker også å få landskapsarkitektur tidligere inn i prosjektene, sier leder for Mad i Bergen, Tordur Bryngeirsson. Han skal nå finne en leder til nysatsingen.

– Mud blir et selvstendig selskap som også kan jobbe for andre arkitektkontorer i Bergen. Vi ønsker også at dette skal bli et selskap som jobber med prosjekter i hele Norge. Mad er representert i både Oslo, Bergen og Stavanger, og vi jobber med prosjekter i hele landet, sier Bryngeirsson.

Positiv utvikling

Mad i Bergen er for tiden også på flyttefot. Nylig tok de 20 arkitektene i Mad flytteeskene med seg til Rosenkrantzgate 12 på Bryggen, der de flytter inn i nyoppusset lokale på 550 kvadratmeter med utsikt over hele Bergen sentrum. Bygget ligger over ruinene av det første rådhuset i Bergen.
Mad Bergen hadde over 3 millioner i overskudd i fjor, og nådde en sterk 6. plass i Hordaland på den prestisjefylte Gasellelisten til Dagens Næringsliv og Bisnode. Mad holder for tiden på med flere store prosjekter i Bergen, blant annet på Minde, Nøstet, Kokstad, Damsgård og Åsane.

Tordur Bryngeirsson

Daglig leder, Mad Bergen

tb@mad.no
+47 402 45 498

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse