Mad skal utvikle Dokken

20.6.2024

– Vi gleder oss til å kunne bidra med vår kunnskap om bærekraftig utvikling og arkitektur, og å være med og danne grunnlaget for gode prosesser og samarbeid, sier arkitekt og fagleder Kirsten Welschemeyer i Mad arkitekter.

Mad arkitekter har vunnet konkurransen om Dokken sør i Bergen. Mad skal bistå Dokken utvikling AS som plankonsulent, og samarbeide med Bergen kommune for å lage områdeplan.

 

Denne områdeplanen har en unik mulighet til å skape grunnlaget for en helhetlig, fremtidsrettet og bærekraftig byutvikling på det tidligere industriområdet sentralt i Bergen.

 

– Dokken sør er en viktig utvikling som betyr mye for alle i Bergen. Vi gleder oss til å kunne bidra med vår kunnskap om bærekraftig utvikling og arkitektur, og å være med og danne grunnlaget for gode prosesser og samarbeid, sier arkitekt og fagleder Kirsten Welschemeyer i Mad arkitekter. 

 

– Det er mange spennende ønsker, premisser og tanker som skal sys sammen i denne reguleringsplanen, som skal danne grunnlaget for en ny, attraktiv bydel. Det er en drømmeoppgave, legger hun til.  

 

 

Tydelig identitet

 

Prosjektet har høye ambisjoner innen både sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft. Nå skal de kvalitative premissene settes for det som skal bli en helt ny bydel. 

 

Med plasseringen av havforskningsinstituttet, fiskeridirektoratet og det nye akvariet, vil Dokkens identitet forsterkes. Det legges også til rette for nye arbeidsplasser og boliger, samt kulturelle funksjoner, skole og barnehager.

 

– Vi i Dokken utvikling er svært godt fornøyde med at Mad arkitekter skal bistå oss i planprosessen. Oppgaven med å områderegulere Dokken sør sammen med Plan- og bygningsetaten er omfattende og kompleks, og vi setter derfor stor pris på å ha med oss et faglig dyktig team på laget videre, sier styreleder Eva Hagen i Dokken utvikling AS.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse