Mad hovedtaler på viktig miljøkonferanse

20.12.2018

Konsernsjef Nicolai Riise utfordrer bransjen med hvordan det er mulig å bygge et praktbygg av søppel under konferansen Building Green 17. oktober.

For første gang kommer den store konferansen til Oslo etter å ha etablert seg i Danmark. Konferansen ble startet i 2011, og har siden den tid vokst i rekordfart. Messen har vært i København, og Aarhus.

17. og 18. oktober møtes en rekke aktører på det Gamle Museet i Oslo på Building Green, for å diskutere, utfordre og dele kunnskap knyttet til bærekraft innen bygg- og arkitekturbransjen. Diskusjonen om bærekraft er høyaktuell, spesielt i lys av FNs bærekraftsmål og eiendomsbransjens store utfordringer innen miljø.

– Vi må vise verden at det er fult mulig å bygge et praktbygg av bygningsavfall som ser ut som en katedral, samtidig som alle tjener penger på det, sier Riise.

Kostnadsproblematikken er ofte det som fører til at byggherrer, arkitekter, oppdragsgivere heller velger løsninger som ikke tar hensyn til klimaet. Riise vil snakke om hvordan det skal være mulig å være fremtidsrettet, ivareta bæredyktighet og på samme tid tjene penger på det.

Konferansen er et møtested for bygge- og arkitekturbransjen, og en plattform for kunnskapsdeling, mellom deltagere, utstillere og foredragsholdere.

Den femte fasade

I tillegg skal også Mad-arkitekt Catriona Shine delta i en paneldebatt om utfordringer ved å bygge tak med miljøaspekt, gjerne kalt grønne tak.

Den femte fasade i bygget, taket, kan for mange være en start. I Norge er grønne tak et forholdsvis nytt fenomen, men nå ser vi at stadig flere prosjekterer grønne tak. Mad arkitekter var tidlig ute, blant annet prosjektet på Sørenga, som stod klart i 2015. Du kan lese mer om det her.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse