Mad flytter til det historiske Bergen

26.6.2019

Mad i Bergen flytter til det historiske Bergen. Toppetasjen i parkeringshuset i Rosenkrantzgate 12, like ved Bryggen, er omgjort fra treningssenter til arkitektkontor med lys i alle retninger og panoramautsikt over Bergen sentrum. Bygget er oppført på ruinene av det som en gang var byens første rådhus. Med historie og transformasjon i veggene fortsetter Mad oppturen på Vestlandet.

Mad etablerte i 2013 et Bergenskontor i forbindelse med detaljprosjekteringen av Media City Bergen. Mad i Bergen er nå 20 ansatte, og er dermed et av de største arkitektkontorene i byen. Mad Bergen hadde over 3 millioner i overskudd i fjor, og nådde en sterk 6. plass i Hordaland på den prestisjefylte Gasellelisten til Dagens Næringsliv og Bisnode. Arkitektene holder for tiden på med flere store prosjekter i Bergen, blant annet på Minde, Nøstet, Kokstad, Damsgård og Liaparken.

Parkeringshuset ved Bryggen

Mad har hatt en klar strategi ved valg av nye lokaler som viser hva det betyr å ta bærekraftig byutvikling på alvor. Konsernsjef Nicolai Riise annonserte på årets MIPIM-messe i Cannes at to av Mad kontorene var på flyttefot og at begge kontorene skulle inn i gamle bygg. Mad er opptatt av gjenbruk og det gjelder selvsagt også for egne virksomheter.

Lokaliseringen av 20 arkitekter på toppen av et parkeringshus har selvsagt ikke bare vært lett. Bygget har en spesiell konstruksjon som har vært vanskelige å jobbe med, men resultatet har blitt strålende: 550 kvadratmeter med lyse, åpne lokaler som innbyr til kreativ samhandling.

– Avgjørelser som dette er med å presse byggebransjen i riktig retning. Vi skal ikke legge skjul på at det var utfordrende å finne gamle lokaler som var fleksible nok for et raskt voksende selskap. Men det vi får igjen er særegent. Mad i Bergen kan nå skryte av lokaler i det historiske sentrum av byen, sier Tyra Vaagland, partner i Mad Bergen. Hun har sammen med Mad-arkitekt Andrea Gillow Kloster hatt ansvaret for flytteprosessen.

Åpner opp

Mad har i forbindelsen med flyttingen til nye lokaler benyttet seg av anledningen til å tenke nytt rundt kontorløsninger. Interne behov har blitt hensyntatt, men også muligheten for å åpne opp kontoret i større grad for besøkende kunder og samarbeidspartnere.

– Bergen har nettopp vunnet Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling. Dette gleder vi oss over, og det understreker på mange måter det vi har diskutert og tenkt på i forhold til de nye lokalene. Kontoret til Mad skal være et sted vi inviterer til for kunnskapsdeling, diskusjon og samarbeid. Dette ligger tydelig også i byggets karakter, sier Vaagland.

Mad-way

Tyra ble ansatt som partner i 2018 og har et hektisk år bak seg. Det hun trekker frem som det mest spennende og overraskende er det enestående arbeidsmiljøet i Mad.

– Det har vært mest givende å oppleve hvor viktige alle er på kontoret, uavhengig av stilling eller ansiennitet. Vi er som en stor familie som har tilhørighet til alle prosjekter, sier Vaagland.

Tyra trekker videre frem det som likevel er det viktigste er at kontoret ikke går på noen kompromisser i forhold til arkitekturkvalitet. Dersom prosjektet ikke er i tråd med det Mad mener er det beste for byen, vil kontoret vurdere å takke nei til oppdraget. Mad står for kvalitet, og det har blitt lagt godt merke til i eiendomsbransjen på Vestlandet, senest med det banebrytende prosjektet Liaparken i Åsane.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse