Mad arkitekter skal bistå i en av Nord-Europas største by-transformasjoner

21.10.2021

- Vi er både stolte og utrolig glade for at vi ble valgt til å bistå kommunen med å forvandle dette fantastiske, men utilgjengelige området til et grønt og levende byområde mot havet. Dokken blir en gave til byen, sier Tordur Bryngeirsson, daglig leder i Mad arkitekter i Bergen.

Dokken er det største og mest omfattende byutviklingsprosjektet i Norge nå, og avtalen for arkitekturtjenester i forbindelse med planarbeidet signeres tirsdag 19. oktober.

- I konkurransen har vi har blitt målt opp mot flere av de mest skarpskodde blant våre konkurrenter. Da er det ekstra stor stas å være den som trekker det lengste strået, sier en megetfornøyd Bryngeirsson.

Vant på løsning og kompetanse

- Mad arkitekter var i hard konkurranse med flere meget dyktige tilbydere både på løsning og kompetanse. Innholdet i tilbudet til Mader godt tilpasset oppdraget og vil kunne gi den fleksibiliteten, kvaliteten og de mulighetene vi som oppdragsgiver ønsker oss, forklarer programleder for Utviklingsprogrammet for Dokken og oppdragsgiver, Laura Ve.

- Mad kjenner visjonene for Dokken godt og viser frem til å samarbeide når vi nå skal arbeide videre med areal strategien etter høringen og offentlig ettersyn. Arealstrategien skal sette rammer for videre detaljregulering og prosjektering for de ulike delområdene på Dokken og det er derfor viktig for oss å ha med høy kompetanse til å teste og kvalitetssikre kvaliteter, handlingsrom og fleksibilitet før planen ferdigstilles, sier Ve.

Sterkt og vedvarende engasjement for Dokken

Mad arkitekter har allerede nedlagt mange timer og stort faglig engasjement i transformasjonsplanene for Dokken gjennom de siste årene. I 2016 utarbeidet Mad arkitekter i Bergen mulighetsstudien «Visjon Dokken», sammen med Obos, EGD Property, Asplan Viak og ProBiz og i 2020 vant Mad arkitekter, Asplan Viak, ProBiz og Casa grande Laboratory konkurransen om å utarbeide strategisk plan fortransformasjon av Dokken gjennom et parallelloppdrag. Tre av 23 team ble den gang valgt til å utarbeide strategier og ideer for Dokken.

- Nå ser vi frem til å være en god og konstruktiv sparringspartner for å skape en ny bydel vi alle kan værestolte av, sier arkitekt Erlend Bolstad. Bolstad blir prosjektleder for arbeidet med Dokken.

Fra ødecontainerhavn til yrende byliv

I dag fremstår Dokken utilgjengelig og er et område som er ukjent for de fleste. Det omfattende og spennende planarbeidet er første steg på veien mot transformasjonene av Dokken fra containerhavn til et levende og grønt byområde mot havet, med boliger, arbeidsplasser og mange små og store grønt arealer.

- Om noen år skal det yre avfolkeliv i Dokken. Med vår kunnskap, erfaring og hele vår sjel, skal vi bistå kommunen med å gjøre Dokken til et og godt sted å leve og ferdes. Dokken skal bli et fremtidsrettet og attraktivt byområde for alle, avslutter Bolstad.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse