Hett på historiens første frokostmøte hos Mad i Bergen

4.9.2019

Suksess Responsen på dette frokostmøtet har vært over all forventning. Vi er glade over at flere arkitekter, oppdragsgivere og kunder har sett på det som et positivt tiltak å samles under samme tak og diskutere problemstillinger som angår oss alle, sier Celia Glanfield, partner og arkitekt i Mad i Bergen.

Det var stinn brakke når daglig leder i Mad i Bergen, Tordur Bryngeirsson, ønsket velkommen til historiens første frokostmøte. Over 80 representanter fra et bredt spekter av faggrupper var på fredag samlet, og lyttet nøye etter, når konsernsjef Nicolai Riise pratet om hvordan eiendomsbransjen sammen skal klare å redusere klimagassutslippene.

De 20 arkitektene i Mad i Bergen flyttet til Rosenkrantzgate 12 på Bryggen i sommer. Det var en klar strategi at det skulle inviteres til kunnskapsdeling, diskusjon og samarbeid i de nye lokalene. Første steg i denne retning er nå en realitet. Over 80 personer fra ulike faggrupper var på fredag samlet i øverste etasje av parkeringshuset i Rosenkrantzgaten, hvor Mad nå holder til.

– Det er uten tvil en retning vi ønsker å utvikle oss i. Vi tror at en arena som dette, hvor rådgivere, arkitekter og kunder møtes, kan bidra til å styrke hele bransjen. Det er mange diskusjoner vi bør ta i fellesskap, og vi må forstå verdien i samarbeid på tvers av faggrupper, sier arkitekt og partner Celia Glanfield.

De nyoppussede lokalene på 550 kvadratmeter med utsikt over hele Bergen sentrum, skapte stor begeistring blant de besøkende. Sammen med DNB Næringseiendom har Mad transformert et gammelt parkeringshus til fleksible, og gode lokaler for et raskt voksende arkitektkontor.

Faglige diskusjoner: – Vi ønsker å gå frem som et godt eksempel og vise at faglige diskusjoner på tvers av faggrupper er med på å styrke en hel bransje, sier Glanfield.

Sammen for miljøet

Eiendomsbransjen står for over 40 % av klimagassutslippene. Konsernsjef Nicolai Riise holdt sin anerkjente presentasjon om at løsningen ligger nærmere enn vi tror. Med prosjektet C40 – Reinventing Cities på Stovner, viser Mad hvordan man kan tenke annerledes i forhold til nybygg og se potensialet i ombruk og gjenbruk av materialer. Andre relevante og aktuelle prosjekter ble også presentert. KA13 i Oslo som er et Future Living prosjekt utarbeidet med Entra ASA, og Factory Tøyen som er utviklet med RGN Property.

– Det er selvfølgelig forståelig at miljø og gjenbruk er noen av de mest aktuelle temaene om dagen. Verden utvikler seg for fort til at vi klarer å sette oss ned og ta dette på alvor. Det er derfor fantastisk å oppleve et stort engasjement når vi i Mad forteller om hvordan vi skal redde verden. Denne gangen har vi gjort dette for flere viktige aktører i Bergen som kan være med å påvirke hele bransjen. Ingen sier det blir lett, men viljen er der, sier konsernsjef Nicolai Riise.

Mad har fått stor oppmerksomhet rundt prosjektet C40 Reinventing Cities. Riise har holdt foredrag flere steder i landet, og det vil være mulig å høre om prosjektet på flere store konferanser i løpet av høsten. Først ut er Oslo Urban Arena neste uke i Oslo, Zero konferansen i november, og C40 sin egen konferanse i København i oktober.

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse