Fiskepiren nominert til Cityprisen

7.11.2023

Etter tyve år som venterom for byens ferger og hurtigbåter, er det gamle terminalbygget blitt forvandlet til Stavangers nye storstue. Nå kan Fiskepiren vinne Cityprisen Rogaland for 2023.

Fiskepiren er en av tre nominerte til Cityprisen Rogaland. Prisen deles ut under den årlige Citykonferansen i Stavanger, som arrangeres av Estate kunnskap, og går til et prosjekt som «er et forbilde med overføringsverdi som kan inspirere andre til å strekke seg lenger for å bidra til positiv utvikling, høy kvalitet og læring til nytte for næringen og samfunnet.»

De to andre nominerte er Innoasis og Pedersgata. Juryen består av Vidar Aasbrenn Fiskum fra Norsk Eiendom, Christine Sagen Helgø fra Camar Eiendom AS, Jan Inge Røyland fra Eiendomsmegler 1 SR og Evy Eftestøl fra Stav arkitekter AS.

– Stavangerregionen Havn har transformert den tidligere fergeterminalen i Stavanger sentrum til en inviterende konsertscene. Ved hjelp av Mad arkitekter, har man beholdt det meste av opprinnelige konstruksjoner, og samtidig laget et hypereffektivt og svært populært scenekunstanlegg. Fiskepiren runder godt og vel 200 arrangementer i løpet av året, og driftes av Utopia og Fiskepiren, skriver juryen i sin begrunnelse.

Foto: Felix Foto

Stortstilt åpningsfest

Fiskepiren åpnet dørene i august i år. Dette ble markert med en storstilt åpningsfest med Susanne Sundfør som første artist på den nye konsertscenen. Det gamle terminalbygget er nå blitt en moderne eventhall og konsertarena med plass til 1500 publikummere, og det er etablert viktige funksjoner som kontorer, backstage-område, barer og toaletter.

For å lykkes med dette, har god akustikk vært en viktig faktor, noe som gjenspeiles i både materialene og uttrykket ellers.

Alle materialer som vi har kunnet gjenbruke er blitt bevart, deriblant gulvet i hovedrommet. Materialer som ikke lenger har vært egnet i konsertområdet på grunn av kravene til akustikk og lufting, er blitt gjenbrukt i støttefunksjonsrommene.

Oppdragsgivere for prosjektet er Fiskepiren AS og Stavangerregionen Havn IKS, og vi gleder oss over at denne nye kulturarenaen allerede er blitt et viktig kulturbygg i Stavanger.

Foto: Felix Foto
Foto: Felix Foto

Foto: Felix Foto

Foto: Felix Foto

Foto: Felix Foto

Foto: Felix Foto


Foto: Felix Foto

Foto: Felix Foto

Foto: Felix Foto

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse