Fikk lynkurs i bærekraftig byutvikling

23.9.2022

Foto: Sten Edvard Eriksen

- Veldig nyttig og inspirerende, uttalte kommunal- og distriktsminister, Sigbjørn Gjelsvik, da han besøkte arkitektutstillingen, «Work Together, Build Better», sist uke.

Gjelsvik tok seg også tid til å en liten byvandring i Oslos nye «hotspot», Tullinkvartalet. Nicolai Riise var med som guide og læremester innen ombruk og gjenbruk.

Statsråden ble ønsket velkommen inn på cafe byMad med en dobbel latte på havre. Deretter gikk turen innom Rebel og Trekantblokka, før omvisning i Mads kontorlokaler og utstillingen.

-Kommunalministeren var engasjert og syntes det var gøy å se hvordan bransjen jobber med ombruk og gjenbruk, forteller Nicolai Riise.

Foto: Sten Edvard Eriksen

Work Together, Build Better

Utstillingen som viser norsk arkitektur og know-how innen tre- og sirkulærbygg, var en del av programmet under Oslo Urban Week 2022.

- Med utstillingen ønsker vi å inspirere hele bransjen til å jobbe sammen om bærekraftig bygg-, by- og tettstedsutvikling. Utstillingen består av fire flotte prosjekter som representerer ulike eksempler på hvordan dette kan gjøres, forklarer Nicolai.

Tidligere i år har utstillingen vært vist både i Berlin og Helsingborg, og kommunal- og distriktsminister Gjelsvik føyer seg inn i rekken av prominente gjester som har sett den. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Victoria av Sverige, statsminister Jonas Gahr Støre og representanter fra FN er blant de 5000 arkitekturinteresserte som har besøkt utstillingen.

Foto: Sten Edvard Eriksen

- Det er sånn vi må tenke for fremtiden

Statsrådens besøk ble en fin avslutning på en hektisk og svært vellykket Oslo Urban Week, fylt med kunnskapsdeling, debatter og bakgårdsfester.

Gjelsvik rakk også å få med seg en tur gjennom bakgårdspassasjene til KA13 og juridisk fakultet,før han hastet videre.

- I dag har jeg sett gode eksempler på hvordan vi må tenke for fremtiden – både for å kutte utslipp og redusere ressursbruken, men også for å skape gode områder hvor folk trives, sa kommunal-og distriktsministeren da han takket for seg.

Foto: Sten Edvard Eriksen

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse