DOGA-merket til gjenbrukshuset Festiviteten

22.2.2023

– Vi ønsker å løfte frem dette prosjektet fordi det viser den tydelige samfunnsgevinsten av vern, bevaring og ombruk, sier juryen i sin begrunnelse.

Gjenbrukshuset Festiviteten i Larvik er tildelt DOGA-merket for design og arkitektur. Prosjekter som mottar denne utmerkelsen viser hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper viktige verdier for både samfunn, miljø og økonomi.

 

– Det gleder oss at DOGA i år hedrer et prosjekt som viser at historiske bygg er en ressurs som det lønner seg å ta vare på. I arbeidet med Festiviteten har vi i Mad og Sane samarbeidet tett om å løfte frem det beste i byggene, og gjøre historien levende for kommende generasjoner. Festiviteten har gått fra kritisk forfall og trussel om rivning til å bli en positiv drivkraft i Larviks byutvikling, sier arkitekt og prosjektleder i Mad, Siri Ulrikke Høye.

 

Det har vært et privilegium å få jobbe for byggherre AlfaEiendom og Gjenbrukshuset Festiviteten AS, som har hatt et tydelig ønske om å skape langsiktige verdier og noe positivt for lokalmiljøet i Larvik. Byggene er igjen fulle av liv, og Larvik har fått tilbake en viktig møteplass.

 

Juryen uttaler at de ønsker å løfte frem dette prosjektet fordi det viser den tydelige samfunnsgevinsten av vern, bevaring og ombruk.

Les mer om prosjektet og juryens begrunnelse her.

Foto: Kyrre Sundal

Foto: Kyrre Sundal

Foto: Kyrre Sundal

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse