Byggeskikkprisen til ombruksprosjektet KA13

30.9.2021

Fra prisutdelingen: Bak fra venstre: Anne Sigrid Nordby, Asplan Viak og Rune Andersen, Insenti. I midten: juryleder Erling Lae, arkitekt Noora Khezri, Mad arkitekter AS og kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup Foran fra venstre: Håvar Haugen Espelid, prosjektleder i Entra AS og Rune Røising, Haandverkerne AS

Kristian Augusts gate 13 er tildelt Statens pris for byggkvalitet. Prisen er en hederspris som skal løfte frem nye forbildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og internasjonalt.

– Dette er rett og slett fantastisk. Vi er utrolig stolte over å ha vært med på å realisere det banebrytende prosjektet som Kristian Augusts gate 13 er, sier arkitekt og daglig leder i Mad arkitekter i Oslo, Åshild Wangensteen Bjørvik.

 

KA 13 omtales ofte som «byggebransjens gamechanger» og et foregangseksempel på ombruk og gjenbruk av bygningsmaterialer.

 

– Vi gratulerer først og fremst Entra med prisen, men også alle samarbeidspartnerne. Kristian Augusts gate 13 er milepælen og startskuddet for den revolusjonen vi opplever at vi nå står midt oppe i, og bygget er et skinnende eksempel på hva som er mulig å få til når man setter seg hårete mål, sier Wangensteen Bjørvik.

 

Det er andre gang Mad arkitekter vinner den gjeve prisen, som tidligere var kjent som Statens byggeskikkpris. Første gang var i 2004 for Skippergata 12.

 

Les mer om KA13

Et unikt ombruksprosjekt i Oslo er tildelt Statens pris for byggkvalitet 2021. – Prosjektet setter nye standarder, sier kommunal- og moderniserings minister Nikolai Astrup.

Foto: IIja Hendel

Foto: IIja Hendel

Nina Kristin Amdahl

Seniorrådgiver & Partner

nka@mad.no
+47 924 55 288

Siste nyheter

Generell
Jobbmuligheter
Prosjektforespørsel
Presse