Det nye mediebygget, Piksel, skal være et produksjonshus og en innholdsleverandør. Elevene skal oppleve skolen som et profesjonelt mediehus. Det skal lages aviser, radio, TV og animasjonsfilm. Arealene skal være preget av gode arbeids- og møteplasser, med mulighet for å vurdere, planlegge, redigere og produsere innhold. Piksel er organisert under én takflate og har en tydelig logikk med åpne og luftige fellesarealer. Det skal også være en tydelig avgrensing mellom de ulike funksjonene i bygget. Det er uttrykt både med ulike størrelser og stil. Taket er med på å signalisere at dette er et mediebygg, og det nye signalbygget på campus. Fasadene har en transparent fremtoning, og det er lett å lese funksjonene fra utsiden. Redaksjonslokalet, hjertet i bygget, har fått en sentral plassering i første etasje. Her vil man både fra innsiden og utenfra tydelig kunne iaktta de ulike aktivitetene.

Belysningskonseptet er et sentralt element og tar utgangspunkt i mellomrommene i byggets takkonstruksjon. Belysningen vil skape en vakker, dynamisk lysinstallasjon som inviterer publikum til å interagere med bygget fra utsiden så vel som på innsiden. Med utgangspunkt i den mest grunnleggende bestanddelen i digital medieformidling; pikselen, transformeres hver av de kvadratiske åpningene mellom takbjelkene til et lysende volum i en enorm, lavoppløselig skjermflate.
Integrert, adresserbar LED-belysning i hver av bjelkene muliggjør individuell styring av hver enkel lysdiode. Dette gjør det mulig å sentralt styre hvordan installasjonen oppfører seg til enhver tid og man kan tenke seg at installasjonen kan brukes som en flate hvor kreativ input fra elevene kan bidra til å blåse liv i installasjonen ved spesielle anledninger.
Sensorer som registrerer hvordan besøkende beveger seg under overhenget på framsiden kan (i perioder hvor det er lite aktivitet inne) utløse pulser av lys som beveger seg gjennom bygget. På den måten skaper man en visuell dialog mellom innsiden og utsiden av bygget, et abstrakt bilde på dialogen mellom mediefagene og samfunnet de er en del av.


